Categories
Party-service

Het belang van goede urenregsitratie in de Horeca

Elk horecabedrijf kent het wel. Het is, zeker op een drukke dag, een komen en gaan van personeel. Met soms wel drie verschillende pieken op een dag is het van belang dat er continu voldoende goed personeel aanwezig is. ‘s Ochtends voor de koffie en appeltaart, ‘s middags voor de lunch en ‘s avonds voor het diner en eventueel nog de naborrel. Dat vraagt om een flexibel personeelsbeleid. Sommige personeelsleden maken diensten van een paar uurtjes, andere werken weer meer dan 8 uur op een dag. Hoe zorg je ervoor dat je dit allemaal goed kan bijhouden en dat bijvoorbeeld pauzes en overwerk allemaal netjes geregistreeed worden? Lees in dit artikel hoe je een goede urenregistratie in de horeca bijhoudt.

Zelf inklokken werknemers

De tijd van handmatig alle uren opschrijven aan het eind van een dienst of in sommige gevallen zelfs pas de werkweek ligt gelukkig al lang achter ons. Los van het feit dat het moeiljk te controleren is, is het vaak ook een tijdrovend en eentonig karwei. Ook biedt die manier van uren registreren niet de inzichten in de persooneelskosten die je bij een groot en flexibel horeca bedrijf wel verwacht. De oplossing is het zelf laten inklokken van werknemers. Zo weet je tot op de minuut precies hoeveel uur er gedraaid wordt. Zo bespaar je direct op de loonkosten, omdat alleen daadwerkelijke geregistreerde uren uitbetaald worden. Zo heb je dus twee vliegen in een klap.

Hoe houden werknemers de uren bij?

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel opties om medewerkers hun eigen uren te laten registreren. Met alle moderne opties van tegenwoordig kan je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Inklokken bij de kassa
 • Inklokken met een vingerafdruk
 • Inklokken met een pincode

Afhankelijk van het soort werk, het bedrijf en de dienst kan je voor een van de verschillende opties voor urenregistratie horeca kiezen.

Zijn er nog meer voordelen?

Als je kiest voor automatische registratie van de uren zitten er vaak nog meer administratieve voordelen aan de app of boekhoudsysteem verbonden. Heeft iemand recht op een vergoeding voor de personeelsmaaltijd? Wil je rookpauzes wel of niet bijhouden? Dat zijn allemaal voordelen aan het automatisch registreren van de uren. Helemaal handig is als je dan een koppeling maakt met de salarisadministratie? Ook dat behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Wacht dus niet langer en stap ook over op de moderne variant van urenregistratie in de horeca.

Categories
Buffetten

2 lekkere recepten met groenten op de BBQ

Bij barbecueën denk je natuurlijk al snel aan vlees op de BBQ. maar tegenwoordig experimenteren steeds meer Nederlanders met groenten en fruit op de BBQ. Met een goed recept kan je heel snel en eenvoudig een heerlijk gerecht klaarmaken. In deze blog 2 voorbeelden. Wil jij komende zomer ook geïnspireerd worden met recepten voor op de BBQ? Kies dan eens voor een BBQ Pakket van bijvoorbeeld HelloFresh of een andere maaaltijdbox-aanbieder. Je ontvangt dan een box met heerlijk vlees, vis, groenten en fruit inclusief recepten zodat jij je helemaal kunt uitleven op de BBQ.

Puntpaprika’s met mozzarella

Wat heb ik nodig?

 • 2 puntpaprika’s
 • 4 pepertjes
 • 2 bollen mozzarella
 • Koriander

Hoe werkt het?

Snij de puntpaprika overmidden en haal de zaadlijsten eruit. De mozzarella snij je in plakken of blokjes en doet ze daarna in een kom. Snij de pepertjes in stukjes en doe die samen met de koriander in de kom met mozzarella. Even omgooien en kneden en dan kan het goedje in de paprika’s. Klein beetje zout erover en helemaal klaar om de BBQ op te gaan. Minuut of 3 op de BBQ direct en daarna een minuut of 8 indirect. Als de kaas gesmolten is zijn ze klaar.

Tomaten met munt

Wat heb ik nodig?

 • 6 Tomaten
 • teen knoflook
 • blaadje munt
 • olijfolie
 • zout en peper

Hoe werkt het?

Snijdt een het topje van de tomaat af en gooi weg. Op het snijvlak doe je wat fijngehakte knoflook en stukjes munt. Dan wat olijfolie, peper en zout. Grill de tomaten 3 minuten op direct vuur. Dan een minuut of 5 indirect of op een minder warm plekje met aluminiumfolie er losjes bovenop.

Categories
Catering

Kwaliteit voedsel behouden met de beste vriescel in 2018

In alle restaurants of speciaalzaken wordt wel gebruik gemaakt van een vriescel. Als u het fijn vindt om een grote voorraad in huis te hebben is het wel belangrijk om de kwaliteit te bewaren. Als u de producten bewaard in een goede vriescel blijft de kwaliteit hoog. Hierdoor wordt het mogelijk om altijd een product met kwaliteit te leveren. Bij Vincon koeltechniek doen we er alles aan om u de juiste horeca koelcel aan te bieden. Zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van uw producten.

De juiste horeca koelcel voor uw!

We willen u wat meer informatie geven over twee soorten koelcellen waarbij de kwaliteit van uw producten behouden wordt. Ten eerste de Poly koelcel deze koelcel heeft drie belangrijke kenmerken.

 • Verschillende mogelijkheden
 • Goede isolatie
 • Flexibel

Een poly koelcel kan helemaal gemaakt worden naar uw wensen. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om materiaal u kan kiezen voor roestvrij staal, plastisol of multiplex. De vriescellen zijn heel makkelijk te plaatsten is veel verschillende ruimtes en zijn ook gemakkelijk uit te breiden. De wanden van de koelcel worden zo gemaakt dat de koude lucht niet makkelijk verloren kan gaan. Om de ruimte van uw koelcel zo goed mogelijk te kunnen benutten is het mogelijk om meerdere stellingen te plaatsen. Hierdoor is het mogelijk om uw producten netjes en georeerd in uw koelcel op te bergen. U kan ook kiezen voor een Isocab koelcel deze koelcel heeft ook een paar duidelijke kenmerken.

 • Op maat
 • Deuren
 • Sandwichpanelen

Ook bij deze koelcel is het mogelijk om hem helemaal aan uw wensen aan te passen. U kan de koelcel op maat laten maken. Heeft u maar weinig ruimte voor een vriescel dan is er speciaal voor u een minibox vriescel. Deze wordt ingericht met rekstellingen waardoor alle ruimte optimaal benut kan worden. Als u behoefte heeft aan een kleine uitbreiding is dit ook een mooie oplossing. Ook kan u uit veel verschillende vriescel deuren kiezen. Als de deur vaak gebruikt wordt is het fijn om een deur aan te hebben die gemakkelijk geopend kan worden. Maar als de cel niet vaak geopend hoeft te worden kan u voor een zware deur kiezen die een hoge isolatiewaarde heeft. Er worden sandwichpanelen gebruikt om de koelcel goed isolerend te maken. U wil natuurlijk niet dat alle gebruikte energie voor de koelcel verloren gaat. Deze wanden zijn verkrijgbaar is verschillende diktes om u zo de juiste isolatiewaarde te bieden.

Een koelcel kopen

Om de kwaliteit van uw producten te bewaren is het een slimme investering om een goede vriescel aan te schaffen. Zoals u heeft kunnen lezen zijn er veel verschillende mogelijkheden als het gaat om een koelcel. Daarom is het voor iedere onderneming mogelijk om een koelcel te kiezen die goed bij uw wensen past. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming! Neem eens vrijblijvend contact op we staan er altijd voor open om samen met u de juiste keuze voor uw organisatie te maken.