Elk horecabedrijf kent het wel. Het is, zeker op een drukke dag, een komen en gaan van personeel. Met soms wel drie verschillende pieken op een dag is het van belang dat er continu voldoende goed personeel aanwezig is. ‘s Ochtends voor de koffie en appeltaart, ‘s middags voor de lunch en ‘s avonds voor het diner en eventueel nog de naborrel. Dat vraagt om een flexibel personeelsbeleid. Sommige personeelsleden maken diensten van een paar uurtjes, andere werken weer meer dan 8 uur op een dag. Hoe zorg je ervoor dat je dit allemaal goed kan bijhouden en dat bijvoorbeeld pauzes en overwerk allemaal netjes geregistreeed worden? Lees in dit artikel hoe je een goede urenregistratie in de horeca bijhoudt.

Zelf inklokken werknemers

De tijd van handmatig alle uren opschrijven aan het eind van een dienst of in sommige gevallen zelfs pas de werkweek ligt gelukkig al lang achter ons. Los van het feit dat het moeiljk te controleren is, is het vaak ook een tijdrovend en eentonig karwei. Ook biedt die manier van uren registreren niet de inzichten in de persooneelskosten die je bij een groot en flexibel horeca bedrijf wel verwacht. De oplossing is het zelf laten inklokken van werknemers. Zo weet je tot op de minuut precies hoeveel uur er gedraaid wordt. Zo bespaar je direct op de loonkosten, omdat alleen daadwerkelijke geregistreerde uren uitbetaald worden. Zo heb je dus twee vliegen in een klap.

Hoe houden werknemers de uren bij?

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel opties om medewerkers hun eigen uren te laten registreren. Met alle moderne opties van tegenwoordig kan je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Inklokken bij de kassa
  • Inklokken met een vingerafdruk
  • Inklokken met een pincode

Afhankelijk van het soort werk, het bedrijf en de dienst kan je voor een van de verschillende opties voor urenregistratie horeca kiezen.

Zijn er nog meer voordelen?

Als je kiest voor automatische registratie van de uren zitten er vaak nog meer administratieve voordelen aan de app of boekhoudsysteem verbonden. Heeft iemand recht op een vergoeding voor de personeelsmaaltijd? Wil je rookpauzes wel of niet bijhouden? Dat zijn allemaal voordelen aan het automatisch registreren van de uren. Helemaal handig is als je dan een koppeling maakt met de salarisadministratie? Ook dat behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Wacht dus niet langer en stap ook over op de moderne variant van urenregistratie in de horeca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *