2 lekkere recepten met groenten op de BBQ

Bij barbecueën denk je natuurlijk al snel aan vlees op de BBQ. maar tegenwoordig experimenteren steeds meer Nederlanders met groenten en fruit op de BBQ. Met een goed recept kan je heel snel en eenvoudig een heerlijk gerecht klaarmaken. In deze blog 2 voorbeelden. Wil jij komende zomer ook geïnspireerd worden met recepten voor op de BBQ? Kies dan eens voor een BBQ Pakket van bijvoorbeeld HelloFresh of een andere maaaltijdbox-aanbieder. Je ontvangt dan een box met heerlijk vlees, vis, groenten en fruit inclusief recepten zodat jij je helemaal kunt uitleven op de BBQ.

Puntpaprika’s met mozzarella

Wat heb ik nodig?

  • 2 puntpaprika’s
  • 4 pepertjes
  • 2 bollen mozzarella
  • Koriander

 

Hoe werkt het?

Snij de puntpaprika overmidden en haal de zaadlijsten eruit. De mozzarella snij je in plakken of blokjes en doet ze daarna in een kom. Snij de pepertjes in stukjes en doe die samen met de koriander in de kom met mozzarella. Even omgooien en kneden en dan kan het goedje in de paprika’s. Klein beetje zout erover en helemaal klaar om de BBQ op te gaan. Minuut of 3 op de BBQ direct en daarna een minuut of 8 indirect. Als de kaas gesmolten is zijn ze klaar.

Tomaten met munt

 

Wat heb ik nodig?

  • 6 Tomaten
  • teen knoflook
  • blaadje munt
  • olijfolie
  • zout en peper

Hoe werkt het?

Snijdt een het topje van de tomaat af en gooi weg. Op het snijvlak doe je wat fijngehakte knoflook en stukjes munt. Dan wat olijfolie, peper en zout. Grill de tomaten 3 minuten op direct vuur. Dan een minuut of 5 indirect of op een minder warm plekje met aluminiumfolie er losjes bovenop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *